Reggae Cafe ft. Iyobel, Blakman Unity

Reggae Cafe ft. Iyobel, Blakman Unity

Starts from: May 19, 2018

Start Time 9:00 pm End Time2:30 am

Tickets From

free

zijlsingel 2

-REGGAE CAFE-
IYOBEL-BLAKMAN UNITY- STICKY SOUNDCREW-LIVE WIRE
Zat. 19 mei | Gratis toegang | Open: 21.00-2.30 | Aanvang 22.30

Het Reggae Cafe is een muziekavond met altijd een live optreden en dj’s die er voor en na het optreden nog een goed feestje van maken. 19 mei komen de bands Iyobel & Blakman Unity naar het Patronaat. De dj’s van de avond zijn Sticky Soundcrew en Live Wire.

Bio Iyobel:
Iyobel is een vocalist die een originele vorm van Nederlandstalige reggae en dancehall maakt. Vanuit de traditionele Jamaicaanse insteek rapt en zingt hij over liefde, lust en leven. Na een jarenlang tekort aan dit genre in Nederland is de muziek van Iyobel een frisse afwisseling. De rapper wordt ondersteund door een unieke band. Samen mixen zij creativiteit met een flinke dosis passie en liefde.

Met zijn roots in de reggae muziek maakt hij de muziek die vanuit zijn hart komt. Een aantal jaar geleden sloott hij zich aan bij reggaeband District Lyons en maakt hij actief muziek met leadzanger Rashanto. Rond deze periode slaagt hij ook voor zijn opleiding Music Management aan de HKU en werkt hij steeds meer achter de schermen voor verschillende artiesten.

Inmiddels heeft Iyobel zijn draai volledig gevonden in zijn Nederlandstalige variatie van de klassieke Jamaicaanse reggae/dancehall formule. Hij werkt met verscheidene producers van over de hele wereld en heeft inmiddels een flinke lijst muziek klaarliggen voor het publiek. Tevens is hij druk met het realiseren van korte films en cinematische muziekvideo’s, waarmee hij onder andere werkt met Jamaicaanse grootheden van binnen het genre. Creativiteit staat dus altijd voorop, de reden waarom Iyobel continu blijft ontwikkelen en zijn kunst blijft vernieuwen als veelzijdige vocalist.
Links:
facebook.com/iyobel.izhia

Blakman Unity is een roots reggae band uit Amsterdam. De bandleden vinden hun roots uit Suriname en Africa, en zijn al samen sinds 2015. Geïnspireerd door de leer van Marcus Garvey en de teksten van Bob Marley en Peter Tosh, staat de groep voor een verenigd Africa. Dit omdat zij dit als hun moederland beschouwen. Zo proberen zij ook in hun muziek deze idealen uit te dragen, namelijk het leed van Africa en de voorvaderen.
Sinds juni 2017 is de samenwerking aangegaan met de zangeres Sanguilla Vabrie, die voornamelijk schrijft over de liefde en daardoor een solide balans toevoegt aan de band.