Reggae Vibrations ft. Meta & The Cornerstones

Reggae Vibrations ft. Meta & The Cornerstones

Starts from: November 23, 2018

Start Time 10:00 pm End Time4:00 am

Tickets From

15,00

Weteringschans 6-8

LINE UP:
* Meta and The Cornerstones (Live)
* Empress Messenjah 35 anniversary
* Sista Benji
* IKE MELCHIZEDEK
* Natifa Efia
* Shashamane FoundationSound
——————————————————————————————-
INFO:
* Venue: Paradiso, Weteringschans 6
* Open: 22.00-04.00
*Aanvang: 22.30
* Tickets: €15 (incl lidm, excl. servicekosten)
——————————————————————————————-
Het belooft weer een knallende editie te worden met als special guests: Meta & The Cornerstones.
Verder staat de avond in het teken van Empress Messenjah. Ze is namelijk al 35 jaar bezig met muziek. Daarom heeft ze na de band een bijzondere line up samengesteld, en kan er nog tot in de vroege ochtend gefeest worden.
——————————————————————————————-
Bio Meta & the Cornerstones
Verkondigd als de nieuwe Afrikaanse Reggae-sensatie, worden Meta’s eigenzinnige vocals bijgestaan door de weergaloze sounds van zijn band. De combinatie van reggae, afro-pop, hip-hop, rock en soulmuziek met gepassioneerde teksten in het Engels, Frans, Wolof en Fulani is warm en immens verslavend.

Geïnspireerd door Bob Marley en Gregory Isaacs ontdekte de in Senegal geboren Meta Dia zijn passie voor muziek al vroeg. De zelflerende muzikant trad op zijn veertiende al op in de straten en podia van zijn thuisstad. In 2000 vormde hij zijn eerste band Yalla Suuren, en binnen twee jaar werd Meta gezien als een van de meest toonaangevende stemmen van zijn generatie in West-Afrika. Hij verhuisde naar de States, waar hij zijn huidige band vormde: Meta & The Cornerstones.

De band behoudt de roots van de reggae maar voegt daar een frisse wind aan toe, wat door de pers als ‘een soul-dreunende spirituele ervaring’ wordt gezien. Samenwerkingen met Youssou N’Dour, Luciano, Steel Pulse en Tanya Stephens volgden nog voordat ze hun eerste album ‘Forward Music’ uitgebracht hadden.