The Congos + The Gladiators

5 juni 2024
19:30
Zijlsingel 2, Haarlem
Patronaat
Reggae Movement
The Congos + The Gladiators
32,50 incl servicekosten
Een mooie double bill voor Patronaat op woensdag 5 juni met twee heuse reggaelegendes, namelijk: The Congos + The Gladiators. Beiden hebben hun sporen in de reggae al ruimschoots verdiend en samen komen ze naar Haarlem om je een onvergetelijke avond te bezorgen.
The Congos
zijn één van de laatste roots reggae groepen die nog in hun originele bezetting touren. Cedric Myton (falset) Roydel ”Congo Ashanti” Roy (tenor) en Watty Burnett (bariton), sinds de jaren 70 overtuigde rasta’s die hun principes hoog in het vaandel dragen, namen samen met de betreurde Lee Scratch Perry het mythische album ‘Heart of The Congos’ op in diens Black Ark Studio. De rest is geschiedenis. Ze leenden hun kenmerkende vocale harmonieën aan tijdloze classics als ‘La La Bam Bam’, ‘Open Up The Gate’, ‘Congo Man’, en uiteraard aan het onweerstaanbare ‘Fisherman’, door Rolling Stone bekroond als één van de 10 beste reggaenummers aller tijden. Met de toevoeging van Talash als vierde lid touren The Congos anno 2023 als kwartet, altijd met een scherpe begeleidingsband in het kielzog. Bovendien blijven ze nieuw werk uitbrengen, met een nieuw album dat aangekondigd wordt voor de lente.
The Gladiators
Beïnvloed door de film ‘Ben Hur’ en de bevrijdingsstrijd van het hoofdpersonage pende Albert Griffith onder die naam klassiekers als ‘Hello Carol’, ‘Bongo Red’, ‘Roots Natty’ en het legendarische album ‘Trenchtown Mix Up’. Sinds hij in 2004 stopte met touren gaf Albert met het album ‘Father and sons’ het leiderschap van The Gladiators over aan zijn zoon Al, broer Anthony maakt al sinds 1997 deel uit van The Gladiators als drummer. De fysieke gelijkenis tussen vader en zoon Griffith, en hun gelijkaardig stemtimbre, maakte dat fans al snel de wissel van de wacht in de armen sloten. Met laatste album ‘Roots Legacy’, een mix van classics en nieuwe nummers, bewees zoon Griffiths bovendien dat de naam The Gladiators veilig is in zijn handen.
Share:
';
2021 © Reggae Movement - Design by Sander Hondeman